Adress:

MANI SOLSKYDDSPRODUKTER AB
Södra järnvägsgatan 57, 931 32 SKELLEFTEÅ

Frågor?

E-post

Telefon:

0910-852 85

Mani | ridåmarkiser | lamellgardiner | persienner | rulljalusier | markisväv

Motorstyrning av markiser

Den svenska sommaren är ombytlig. Först är det sol, sedan moln, kanske lite duggregn och sedan sol igen. Med en motordriven markis blir livet lättare. Väljer du dessutom en motor med fjärrkontroll kan du lugnt ligga kvar i solstolen och med ett enkelt knapptryck låt motorn göra jobbet.

Motorisering

Skulle du kunna tänka dig att veva din tvättmaskin för hand? Knappast - då hade det nog inte blivit mycket tvättat.

På samma sätt missar man den praktiska funktionen hos ett solskydd som inte är motoriserat. En elmotor monteras diskret och väl skyddad inne i markisröret eller i persiennens överlist och utför det tunga arbetet åt dig år efter år.

Välj motorisering redan från början så slipper du ångra dig.

Motorisering med Sol- & Vindsensor

Väljer du en motorisering med sol och vind sensor fälls markiserna automatiskt ut när solen skiner och reagerar automatiskt på väderleken. Din uteplats och huset avskärmas och förblir svala.
En vindsensor ser till att markiser och andra solskydd rullas in när vinden blir hård och skyddar på så vis systemet mot skador.
Du kan även styra detta på egen hand.

När du väl har en motordriven markis kan du enkelt göra livet på uteplatsen och i huset ännu mer bekvämt.

Fjärrkontroll

Med en enkel knapptryckning kör du ut markisen precis så mycket som är bäst för stunden. Skönt när du solar och måste svalka dig med jämna mellanrum. Med fjärrkontroll behöver du inte ens resa dig från solstolen!

Eller njut av sköna utekvällar i goda vänners lag. Skulle det börja dugga behöver ni inte flytta in. Med ett kort tryck på fjärrkontrollen kör du ut markisen istället.

Med tillbehör* till fjärrkontrollen kan du t o m tända myslamporna när det blir mörkt eller slå på infravärmaren om det blir lite kyligt.

*Heat Receiver RTS eller Dimmer Lightning RTS.

Ridåmarkiser

ridaRidåmarkisen är en kompakt markis för solskydd och insynsskydd som fungerar som en rullgardin. Markisduken löper rakt ner.

Markisduk: Välj från den breda kollektionen med allt från enfärgade och randiga vävar till designade mönster. Den löstagbara kappan kan fås i olika utföranden (rak eller vågig) och även höjden går att bestämma.

Dimensioner: Max bredd ca 6m per enhet.

Ridåmarkisen går även få med vajerstyrning för att den ska tåla mer vind. Som extra tillbehör går den att få inbygd i en kassettlåda i aluminum, I inglasningar och uterum är detta mycket lämpligt.

Ladda ned PDF

Balkongmarkiser

Rekord

rekordRekord är en kompakt fallarmsmarkis speciellt utvecklad för balkonger utan sidoväggar eller där fästpunkter för armar saknas.

Manövrering: Invändigt med band eller vevbox,vev eller motordrift. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar tex fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Dimensioner: Max bredd ca 5,0 m per enhet. Markisen monteras enkelt med de robusta stödbenen som fästs mellan golv och tak utan hål i fasaden.

Ladda ned PDF

 

Biljant

briljantBriljant är en fallarmsmarkis med kraftig armfjäder som med fördel kan andvändas för större balkonger där sidoväggar finns.

Manövrering: Invändig manövrering med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Dimensioner: Max bredd ca 7,1 m per enhet. Max bredd Briljant variant ca 5-6 m per enhet.

Aluminiumtak och -gavlar finns som tillbehör. Vid montering som kräver att fallarmarna kan justeras i höjdled (t ex balkongdörrar) finns specialkonstruerade fallarmar med glidskenor.

Ladda ned PDF

Fönstermarkiser

solaroSolaro & Solaro Variant

Solaro - enkel och funktionell. Håller inomhustemperaturen i schack och skyddar Inredningen mot blekning.

Markisens profiler tillverkas av strängsprutad eloxerad aluminium. I komponenterna ingår antingen varmförzinkad stålplåt, pressgjuten aluminium eller olika plaster speciellt utvalda för att klara de påfrestningar av sol, värme, kyla och vind som markisen dagligen utsätts för.

Solaro Variant är en markis utan kassett som används där ”snickarglädje“ inramar fönstret.

Vår vävkollektion ger dig fantastiska möjligheter att välja den fönstermarkis som passar färgsättnigen på din fasad. I vår utställning kan du prova, välja färg och få information om vilka valmöjligheter som finns.

Ladda ned PDF

Vikarms/Terassmarkiser

vikarmsElegant Elegant är ett rörligt terrasstak som skyddar uteplatsen och utemöblerna från såväl sol som regn. Markisen ger fina möjligheter att skapa en trivsam utemiljö. Armarna är kraftigt fjäderspända för bra duksträckning och även justerbara i höjdled.

Montering: På vägg eller i takstol.

Reglage: Vev eller motor.

Vår vävkollektion ger dig fantastiska möjligheter att välja den fönstermarkis som passar färgsättnigen på din fasad. I vår utställning kan du prova, välja färg och få information om vilka valmöjligheter som finns.

Ladda ned PDF

Fler artiklar...

katalogbtn

Kataloger

Bläddra i våra broschyrer och läsa om dom olika produkterna

refbtn2014

Referensobjekt

Bläddra bland bilder på arbeten som vi gjort och få inspiration på hur bra det kan se ut.